Home>Groep 8>Zabuki Deventer

Zabuki Deventer

woensdag 28 augustus 2019

Zabuki Deventer gaat weer van start op woensdag 11 september met het thema: ’Zabuki @de kunst van drukken’

De vrijwilligers van Zabuki zijn goed uitgerust in de vakantie en hebben zin in een nieuw seizoen Zabuki activiteiten. De groep vrijwilligers laten de kinderen van 7 t/m 12 jaar op een leuke en verrassende manier in aanraking komen met wetenschap en techniek.

Elke tweede woensdag van de maand, van half 3 tot half 5 wordt er een educatieve middag verzorgd waarbij de kinderen na een korte introductie zo snel mogelijk in groepjes aan het werk gaan met een opdracht. Door de kinderen zélf aan het werk te zetten met uitdagende proefjes passend bij het gekozen onderwerp, proberen we ze te stimuleren en te laten ervaren dat techniek en wetenschap ook vooral leuk is.

Per middag krijgen de kinderen 6-8 prikkelende opdrachtjes en leren ze over de meest uiteenlopende onderwerpen.

11 september is het thema ‘Zabuki & de kunst van het drukken’. De organisatie is in samenwerking met De Bibliotheek Deventer.

Stel dat jij een heel bijzonder verhaal te vertellen hebt. Hoe zorg je er dan voor dat het in een boek terecht komt? En hoe deden mensen dat vroeger, toen er nog geen computers waren? Tijdens dit kindersciencecafé ontdek je alles over boeken!

  • Maak je jouw eigen Zaboekje!
  • Ontcijfer je brailleschrift
  • Leer je kalligraferen
    En nog veel meer!

Onze locatie is: Buurt en Speeltuinvereniging Wijk 16, Zutphenselaan 18, 7411AC Deventer.

De kosten zijn € 5,- per kind, maximaal 60 kinderen.

Zie ook