Home>Schoolgids>Onze school>Praktische informatie

Praktische informatie

Ziekmelden

U kunt uw kind voor de aanvang ziekmelden door ons te bellen via 0570-651321. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van het ziekteformulier van deze website of de app.

Eten en drinken

Elke morgen neemt elk kind, het liefst in een herbruikbare beker i.v.m. beperking van afval, drinken en daarnaast fruit of koek mee. Deze spullen leggen de kinderen in zijn/haar kastje van de kapstok.

Geef voor de lunch voldoende eten en drinken mee. Dit kan eventueel gekoeld blijven in de koelkast. Het is niet toegestaan om priklimonade of snoep mee te nemen.

Verjaardag

Bij de kinderen van groep 1 en 2 mogen de ouders het eerste half uurtje de verjaardagviering van hun kind bijwonen. Uw kind mag voor de kinderen in zijn/haar groep en de leraren van de onder- of bovenbouw een eenvoudige traktatie meenemen.

Spelinloop

Eén ochtend in de twee week starten we in de kleutergroep met een spelinloop. Hierbij bent u als ouder uitgenodigd in de klas met uw kind mee te spelen. Vanaf 8.25 uur zal de deur opengaan en gaat u met uw kind mee naar binnen. Laat uw kind vooral alles zelf doen, zodat u kunt zien wat hij/zij allemaal doet en kan.

In de klas ligt meestal materiaal klaar waar uit gekozen mag worden. Maak samen met uw kind een keuze of vraag wat hij/zij graag doet. De bedoeling van een spelinloop is dat u met uw kind dit spel gaat spelen en kennis maakt met de materialen waar uw kind mee speelt.Tijdens een spelinloop zal ook de klas wat willen laten zien, wordt gezamenlijk geknutseld of mag u voorlezen aan uw kind of groepje kinderen.
Elk schooljaar wordt aangegeven wanneer de spelinloop start. Kijk op de kalender wat de data zijn. De spelinloop duurt zo’n 20 minuten waarna u afscheid neemt van uw kind zodat de groepen om 9.00 uur een volgende activiteit kunnen starten.

Boeken ruilen

Elke maandagmiddag is er ‘boeken ruilen’. Hiervoor heeft ieder kind een lege tas voorzien van zijn/haar naam bij zich. In de tas kan de leerling een boek mee naar huis nemen, om het de volgende maandag weer te ruilen voor een ander boek.