Schoolgids

Deze gids is voor kinderen, ouders en/of verzorgers (*) en voor iedereen die iets wil weten over kindcentrum Kleurrijk. In deze gids laten wij zien waar Kindcentrum Kleurrijk voor staat, op welke manier we kinderen willen laten leren en op welke wijze wij werken.

 

Ons kindcentrum Kleurrijk behoort tot de stichting Varietas. Deze stichting bestaat uit ruim 30 scholen, gesitueerd in de gemeentes Deventer e.o. en Almelo e.o.

De naam van ons kindcentrum is ontstaan uit de fusie tussen St. Bernardus en de Prins Maurits. In het schooljaar 2018-2019 heeft iedereen mee mogen denken over een nieuwe naam voor de ‘fusieschool’. Wij zijn trots op onze nieuwe naam, logo en slogan; ‘ontdek het samen!’. Samenwerken staat hoog aangeschreven bij ons op Kleurrijk, waardering voor elke kleur, ieder kind met ieders talent, waarbij iedereen zich met alle hulp en mengeling van vele culturen, geloof en karakters een eigen individu mag vormen!

Wij geven kleur aan het onderwijs door de eigenheid van kinderen te zien en te stimuleren.
De speelse iconen in het logo staan voor ontwikkelen, aan de slag gaan, activeren, ontdekken en creativiteit. De iconen balanceren boven elkaar, wat voor bouwen en vertrouwen staat; samen ontdekken. Wij geven kleur aan het onderwijsdoor de eigenheid van kinderen te zien en te stimuleren. Wij staan voor ontwikkelen, aan de slag gaan, activeren, ontdekken en creativiteit. Samen bouwen we om tot iets te komen waarbij vertrouwen en plezier voorop staan. Ontdek het samen!

 

De schoolgids wordt voor vier jaar vastgesteld. Daarnaast wordt jaarlijks een jaarkatern vastgesteld.
Beide delen zijn op de website van de kindcentrum geplaatst.
Documenten met aanvullende informatie waarnaar in deze gids verwezen worden, vindt u op de website van ons kindcentrum.

Daar waar het afspraken van stichting Varietas betreft kunt u deze documenten vinden op de website van Varietas (www.varietas.nl).
Mocht u naast de gegeven informatiebehoefte hebben aan een nadere kennismaking, dan bent u natuurlijk van harte welkom op ons kindcentrum. U kunt hiervoor altijd een afspraak maken met de directie.
Wij wensen u veel leesplezier en hopen dat uw kind/kinderen een fijne en leerzame tijd bij ons op het kindcentrum mag/mogen hebben.


Team Kindcentrum Kleurrijk 

 

schoolgids kindcentrum Kleurrijk 2019-2021.pdf

 

Kinderen staan als zelfstandig en veerkrachtig individu in de wereld/de maatschappij, waarbij ze hun talenten inzetten en het beste uit zichzelf halen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren