Nieuws

Gratis clinics: Padel lessen

Doe mee met Padel bij TC Colmschate!

Zit jij in de leeftijdscategorie van 8 en 12 jaar oud? Kom dan nu gratis padel uitproberen bij TC Colmschate!

 

PadellesPadel is een nieuwe sport die een beetje lijkt op tennis, maar dan net wat anders. Hierdoor wordt ervan gezegd dat je tennis leert in 4 jaar en padel al in 4 minuten! Op 2 of 9 juni kan je gratis kennismaken met deze gave opkomende sport! We leggen je dan de basis uit en natuurlijk kan je het zelf proberen! Wij regelen een racket en ballen voor je.

Lijkt dit je leuk?

Schrijf je dan in via https://sportindeventer.nl/sportaanbieder-detail?id=5ed272b0-a700-4c8d-9bae-e45fab317dce 

We houden ons tijdens de padelclinic aan alle richtlijnen van de club, KNLTB, RIVM en de gemeente Deventer. Na de inschrijving ontvang je per mail alle richtlijnen waaraan je je dient te houden.

PS: je speelt met zijn 6-en op 1 baan dus stimuleer ook zeker je vriendjes en vriendinnetjes om zich ook in te schrijven! 

Let op: vol= vol en inschrijven is verplicht! 

 

Sportieve groet namens het Sportbedrijf Deventer en TC Colmschate

Hemelvaart en Pinksteren

Hemelvaart 21 meiHemelvaart

De dag waarop Jezus opsteeg naar de hemel

Het is nooit leuk als je afscheid moet nemen van je vrienden. Hemelvaart is een christelijke feestdag met een verhaal over afscheid nemen en alleen verder gaan. Het valt veertig dagen na Pasen en sluit de paastijd af. De paastijd begint trouwens ook met veertig vastendagen vóór Pasen, vanaf Aswoensdag.

 

Naar de hemel

Met Pasen was Jezus opgestaan uit de dood. Veertig dagen later ging hij met zijn vrienden Jeruzalem uit. Ze beklommen een berg aan de oostkant van de stad. Daar vertelde hij dat hij zijn taak op de wereld had volbracht. Toen steeg Jezus tot ieders verbazing op naar de hemel. Maar zijn vrienden moesten niet verdrietig zijn. Ze moesten doorgaan met het verspreiden van de boodschap van God. Na de dood zouden ze elkaar allemaal weer ontmoeten in de hemel.Toch bleven de apostelen verslagen, bang en in de war achter.

 

Dauwtrappen

Omdat Hemelvaart vaak midden in de meimaand valt, vier je het door te gaan dauwtrappen. Heel vroeg in de morgen ga je dan naar buiten, de natuur in. Te voet of met de fiets, en vaak met een hele groep.

 

Hemelreizen

Niet alleen in het Christendom bestaat er een hemelvaart. Ook in de Islam kennen ze die: de profeet Mohammed heeft zelfs twee hemelreizen gemaakt. In de Oosterse orthodoxe kerken geloven mensen bovendien dat iemands ziel na de dood begint aan een hemelreis. En die duurt dan veertig dagen.

 

Pinksteren 31 mei & 1 juni

Voor christenen is Pinksteren een heel belangrijk feest, samen met Pasen en Kerstmis. Alleen weten veel mensen eigenlijk niet meer precies waarom. Pinksteren was vooral een lekker lang weekend met allerlei activiteiten in de open lucht: traditionele schuttersfeesten, kermissen, wedstrijden en natuurlijk ook Pinkpop.

 

Vijftigste

Maar waar is het dan allemaal begonnen? De naam “Pinksteren” komt van het Griekse woord “pentakosta”. Dat betekent “vijftigste”. En Pinksteren valt op de vijftigste dag na Pasen. Dat is afgeleid van het joodse oogstfeest Sjawoe’ot. Sjawoe’ot heet ook wel “Wekenfeest”, want het komt zeven weken na Pesach, het joodse paasfeest. En zeven maal zeven dagen is? Reken maar uit.

 

Wind en vuur

In de christelijke kerk herdenken mensen met Pinksteren dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen. De apostelen waren de vrienden en leerlingen van Jezus. Na diens Hemelvaart waren ze alleen achtergebleven en wisten ze niet wat ze moesten doen. Toen gebeurde er iets heel bijzonders.

Het geluid van een stormwind klonk en er was plotseling een verschijnsel van vuur. Dit vuur leek op de hoofden van de apostelen te branden. Opeens spraken ze allerlei vreemde talen… De apostelen gingen de opdracht van Jezus verder uitvoeren: de boodschap van God in alle landen van de wereld verspreiden. Zo begon de christelijke kerk.

 

Duif

De Heilige Geest zie je wel eens afgebeeld als “vurige tongen”: vlammetjes boven de hoofden van de apostelen. Maar vaak heeft de Geest de vorm van een duif. Een duif staat voor hemelse inspiratie en vrede. En voor de ziel, het deel van de mens dat volgens christenen ook na de dood blijft leven.

Pinksteren.jpg
Atelier Lucas van Leyden, tweede kwart 16e eeuw

 

Drieluik met nederdaling van de Heilige Geest

Dit paneel is een deel van een groter schilderij. Het hele schilderijlaat drie momenten zien waarop hemel en aarde elkaar raken: de hemelvaart van Jezus, de nederdaling van de Heilige Geest en de hemelvaart van Maria. Op dit middenpaneel is te zien hoe de Heilige Geest, in de vorm een duif, neerdaalt over de apostelen. Daardoor krijgen zij vlammetjes boven hun hoofd en kunnen zij ineens allerlei vreemde talen spreken.

Sportstars Sportinstuif

Komende drie weken organiseert Sportbedrijf Deventer gratis een ‘Sportstars Sportinstuif’ op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag.Sportstars

Op de sportparken van AV Daventria 1906, SV Helios en Devinco verzorgen de sport- en beweegcoaches van Sportbedrijf Deventer verschillende sportactiviteiten en spellen. 

 

Naast de SportStars Sportinstuiven gaat ook het reguliere programma weer van start.

Komende woensdag staat beachsporten op het programma. Je kunt voor € 7,50 4 trainingen volgen op woensdagmiddag (beachvolleybal en beachsoccer) op de locatie van locatie SV Helios van 15:00 – 16:00 uur. 

Inschrijven via www.sportindeventer.nl/sportstars

Alle sportactiviteiten worden georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

Paulien

Werkplaats de Polakkers

In week 23 gaat de werkplaats weer voorzichtig opstarten (na pinksteren)
De Polakkers
De werkplaats is alleen open op woensdag en donderdag:

  • Woensdag voor kinderen 7 t/m 10 jaar van 14 - 16 uur
  • Donderdag voor kinderen van 11 t/m 13 jaar van 15.30 -17.30

REGELS VOOR DE WERKPLAATS:

max 6 kinderen per middag.

AANMELDEN

Uiterlijk op maandag aanmelden voor diezelfde week.
Aanmelden via de mail/website http://werkplaatsdepolakkers.nl/.
Kinderen die niet zijn aangemeld worden geweigerd.

DEUR IS GESLOTEN

De deur wordt door ons open gedaan.
Ouders moeten bij het brengen/ophalen buiten wachten.
Kinderen mogen niet binnendoor lopen.

30 aprilLees verder
Vakantie Bingo's

Wat fijn dat we weer open mogen na de meivakantie! Een goed vooruitzicht voor alle leerlingen en docenten, maar we gaan eerst genieten van een welverdiende vakantie!

Vanuit het Sportbedrijf willen we ook graag dat alle leerlingen blijven bewegen in de vakantie, maar ze zijn nu al zolang thuis waardoor ze hun ouders wellicht ook een handje kunnen helpen in het huishouden. Daarom hebben wij de vakantie bingo’s bedacht, een leuke manier van helpen en uiteraard het blijven bewegen.vakantiebingoHierbij de Vakantie Bingo’s van de aankomende 2 weken (zie onder de links).


Al onze Bingo’s en challenges zijn nog steeds terug te vinden op: www.sportindeventer.nl (Thuis bewegen Jeugd).
Houd deze website goed in de gaten, want deze blijft up2date.


Houd ook onze Social media accounts (Facebook/Instagram) in de gaten voor meer informatie en leuke filmpjes.
https://www.instagram.com/sportbedrijfdeventer/
https://www.facebook.com/SportbedrijfDeventer/

We hopen u zo voldoende informatie te hebben gegeven om ook in de vakantie weer lekker in beweging te blijven met elkaar!

Een fijne vakantie gewenst en tot snel!


juf Paulien

24 aprilLees verder
Weer openen school

Hierbij een brief van ons bestuur over het weer openen van de scholen na de meivakantie. U vindt hierin een overzicht van de afspraken die voor alle Varietas-scholen gemaakt zijn voor de periode van 11 mei tot 1 juni.

Uw kind gaat gedurende de hele week halve dagen naar school, waarbij nog steeds een beperkt aanbod wordt verzorgd (lezen, rekenen, spelling). Wij werken in twee blokken, dus met halve groepen.

Natuurlijk zullen wij ook ruim aandacht besteden aan het welbevinden van de kinderen en aan hoe zij de afgelopen periode hebben beleefd. U mag erop rekenen dat wij conform de RIVM-richtlijnen zorg zullen dragen voor de veiligheid van uw kind en onze medewerkers.

Het uitwerken van deze afspraken voor Kleurrijk vergt enige tijd. Wij leggen onze manier van werken vast in een document, dat ook aan de MR voorgelegd zal worden. Daarnaast zijn wij op dit moment bezig te groepen op te delen (waarbij we rekening houden met leerlingen uit het zelfde gezin) en andere praktische maatregelen. U ontvangt voor 1 mei a.s. een tweede mail met daarbij de groepsindeling van uw kind en andere informatie.

Mocht u van mening zijn dat uw kind op dit moment vanwege medische of andere redenen niet aan de leerplicht kan voldoen, verzoek ik u contact met mij op te nemen. In deze bijzondere periode ben ik ook in de vakantie per mail bereikbaar.

 

Met vriendelijke groet,

Esther Tobé
directeur  

24 aprilLees verder
Thuisonderwijs
Gedeeltelijk uit de Volkskrant door Anna van den Breemer

 

De boodschap van ouders die al langer hun kind thuis lesgeven: leren doen kinderen niet alleen door middel van schoolopdrachten.

Vraag je kind naar zijn of haar interesses. Je kunt het over de seizoenen hebben, een lievelingsdier of het heelal.

Begin direct in de ochtend is het advies, dan hebben kinderen net gegeten en zitten ze vol energie.

 

Benthe en SannaBenthe en Sanna krijgen een nieuw vak, cake bakken (helemaal zelf)Huishoudelijke taken zijn goede educatieve momenten. Kies een recept voor vier personen uit een kookboek en laat je kind het gerecht voor twee of zes mensen maken. Dan moeten ze gaan rekenen. Of ruim samen de boekenkast op. Sorteer de boeken op formaat, maak stapels en oefen zo de tafels.

 

Het goede voorbeeld geven is nu nog belangrijker. Leg je telefoon weg als je bezig bent met je kind en zet die pushberichten uit. Je wil zelf graag serieus genomen worden, dus je kind ook. En hoe kun je je kind dwingen een boek te lezen als ze jou dat nooit zien doen?’

Lol moet het uitgangspunt zijn van thuisonderwijs. Deze periode gaat de geschiedenisboeken in. Over twintig jaar denken alle kinderen hieraan terug, hopelijk als een speciale tijd en niet een van stress omdat er allerlei schoolopdrachten af moesten terwijl je op elkaars lip zat.

 

Pak je moment en dan blijkt dat thuisonderwijs je wel heel makkelijk wordt gemaakt...

 

 

21 aprilLees verder
Gymbingo's week 6

GymbingoHierbij de Gymbingo’s van aankomende week in samenwerking met Iedereen Actief.

De bedoeling van deze bingokaart blijft hetzelfde:  • Maandag: Onderste en bovenste rij

  • Dinsdag: Linker en rechter rij

  • Woensdag: Een kruisteken (X)

  • Donderdag: Een plusteken (+)

  • Vrijdag: Volle kaart


De Challenge van aankomende week:
De Sport- en beweegcoaches dagen jullie uit voor De Stay at home challenge.
Maak een leuk filmpje met een wc-rol en gooi/schiet deze door naar je klasgenoot. Kan jij dit ook met je klas? 


Deze challenge en de andere gymbingo’s en challenges zijn allemaal terug te vinden op: www.sportindeventer.nl (Thuis bewegen Jeugd).
Houd deze website goed in de gaten, want deze blijft up2date.


Houd ook onze Social media accounts (Facebook/Instagram) in de gaten voor meer informatie en leuke filmpjes.
https://www.instagram.com/sportbedrijfdeventer/
https://www.facebook.com/SportbedrijfDeventer/

We hopen u zo voldoende informatie te hebben gegeven om ook deze week weer lekker in beweging te blijven met elkaar!


juf Paulien

20 aprilLees verder

Samen bouwen we om tot iets te komen waarbij vertrouwen en plezier voorop staan.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren