Nieuws

Ouderbijeenkomst veilig op de computer

Op woensdag 6 oktober bent u van harte welkom van 13.15 -14.00 uur voor een ouderbijeenkomst in de school.
Om 13.30 uur zal Dorindag Valkenburg, onze contactpersoon van de schoolbibliotheek, een interactieve presentatie houden over

HOe Zo Mediawijs - Mediasmarties

 

Mediawijs?! Mediawijsheid?
Waarom is mediawijsheid zo'n belangrijke taak in de opvoeding? 

 

U bent welkom vanaf 13.15 uur in de hal van de school. Hier kunt u o.a. de schoolbieb bewonderen en de thematafels van de kinderboekenweek onder het genot van een kopje koffie of thee. 

 

Kom weer de school in (via de onderbouw of bovenbouwingang) en maak gebruik van dit moment een wandeling door de gangen te maken, dus noteer dit in uw agenda!

 

Tot 6 oktober!

27 septemberLees verder
Kinderboekenweek 2021
Leespakketten Kinderboekenweek 2021 by Schoolsupport - issuuOp woensdag 6 oktober openen we in de bovenbouwhal de kinderboekenweek met een toneelstuk gespeeld door groep 5. Het thema is "Wat ik worden wil". 
 
Om 13.15 uur bent u van harte welkom in de school om onze schoolbieb met o.a. de thematafels van de kinderboekenweek te bewonderen. Hier wordt u verwelkomd met koffie of thee en vindt om 13.30 uur de ouderbijeenkomst plaats. 
 

Inline image

Tijdens de KBW start ook de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’.

Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school bij de leerkracht. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek. Hoe meer bonnen, hoe meer boeken! 


Spaart u mee?

Inleveren van uw kassabon(nen) kan t/m 10 november bij de juf of meester.

27 septemberLees verder
Spaar voor de schoolbieb

Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’. 


Zo werkt het

Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek. Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!


Spaar je mee?

Inleveren van de bon kan t/m 10 november bij de juf of meester.

 

Inline image

21 septemberLees verder
Samen voor het kind

Naast de leerkracht zijn er wekelijks mensen in onze school die u en uw kind kunnen helpen bij allerlei vragen. Wees welkom op de inloopspreekuren op dinsdag en donderdag of stel uw vraag aan de leerkracht, hij of zij verwijst u door naar de juiste persoon. 

 

Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind lekker in zijn of haar vel zit en zich optimaal kan ontwikkelen! 

 

samen 

15 septemberLees verder
SportStars

Inline image

Zit je in groep 3 t/m 8 en heb je zin om verschillende sporten uit te proberen? 

Meld je aan en doe mee! Sluit je schooldag sportief af. Kom elke week sporten en blijf lekker fit!

Sportstars wordt in blokken van 4 weken aangeboden. Hierdoor leer je de sport, sportvereniging en de trainers beter kennen en kun je ontdekken of je het leuk vindt. Sporten die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld bootcamp, hockey, tennis, padel, 
freerunning en atletiek.

 

Bekijk de flyer en voor het actuele programma en inschrijven op: 
www.sportindeventer.nl/sportstars 

 

Inline image

1 septemberLees verder
Studiedagen

Naast de vakanties zijn er komend jaar zes studiedagen gepland. Wij werken deze dagen aan de analyse en doorontwikkeling van ons onderwijs, uw kind is vrij.  Deze dagen zijn: 

 

15 oktober 2021   

25 oktober 2021    

24 december 2021  

03 februari 2022   

16 maart 2022   

04 juli 2022      

stud

1 septemberLees verder
Mad Science (en workshops)

Mad Science knalfeest! - Mad Science | Kidsproof HaarlemDe school op zijn kop!

Vrijdag 27 augustus a.s.toveren we de school om tot een laboratorium. Shows, workshops en activiteiten vinden overal plaats. Alles onder begeleiding van enthousiaste professoren.

De combinatie van fun en onderwijs zorgt ervoor dat een techniekdag van Mad Science een onvergetelijke dag wordt voor iedereen!

 

Mad Scientisten nemen de leerlingen mee op een reis door de wetenschap. Zo zetten ze haren overeind met statische elektriciteit, leven we als een astronaut of maken we chemische muffins.

Onderzoekend en ontwerpend leren op een leuke en laagdrempelige manier. Leerlingen werken samen, observeren, analyseren en komen met creatieve ideeën en oplossingen.

 

Workshops die aan bod kunnen komen:

We hebben allemaal wel een magneet die je aan je koelkast kan hangen. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Met behulp van staafmagneten gaan de leerlingen op onderzoek uit om te testen welke materialen door de magneet worden aangetrokken. En wat gebeurt er als je twee magneten bij elkaar in de buurt houdt? Om die magneet heen zit een onzichtbaar magnetisch veld dat materialen in zijn buurt aan kan trekken. Met behulp van ijzervijlsel wordt dit magnetisch veld zichtbaar gemaakt. Het is natuurkunde, maar het lijkt wel magie…magnetische magie.
 
Iedereen heeft wel eens een vliegtuig in de lucht gezien; misschien heb je zelfs wel eens met het vliegtuig gereisd? Tijdens deze les leer je meer over de basisprincipes van luchtvaart en aerodynamica. Ontdek dat er vier krachten invloed hebben op een vlucht: lift, voortstuwing, zwaartekracht en weerstand. Ervaar ze tijdens een vlucht met bijvoorbeeld de zelfgevouwen Delta Dart en Rotorkite.
 
Iedereen heeft wel eens een regenboog gezien. Maar wanneer verschijnt deze eigenlijk? En hoe ontstaan die mooie kleuren die wij dan in de lucht zien? Vandaag leren we welke kleuren er allemaal zitten in de regenboog en dat je een regendruppel of een prismabril kan gebruiken om ze te zien. Maar wat gebeurt als we kleuren met verf gaan mengen? De leerlingen proberen hier voorspellingen over te doen en ervaren zelf of deze juist waren tijdens het maken van een regenboogreageerbuisje. Daarin veranderen de primaire kleuren vanzelf in de secundaire kleuren. Zo krijg je alle kleuren van de regenboog te zien!

 

Deze dag wordt een unieke ervaring!

 

Na deze dag is het mogelijk voor leerlingen van groep 3 t/m 8 zich op te geven voor een workshop voor de naschoolse wetenschap en techniek cursus van Mad Science! 
De cursus is op donderdag om 14.15 uur, vanaf 28-10-2021. De lessen duren één uur.
Nieuwsgierig? 
Kijk voor een overzicht van data en tijden op de website inschrijven.mad-science.nl en klik op naschoolse cursus. VOL=VOL

 

Mad Science Nederland | LinkedIn

1 septemberLees verder
Afscheid juf Desiree

Maandag is in alle klassen aandacht besteed aan het overlijden van juf Desiree Holleboom. In de bovenbouwhal is een gedenktafel ingericht. Ook ouders zijn van harte welkom om hier een herinnering aan haar of een wens voor de familie achter te laten. Dit kan ook in het online condoleance register van Vredehof. 

 

tafel  

 

 

31 augustusLees verder

Samen met onze partners bouwen we aan een integraal kindcentrum waar ontwikkeling, vertrouwen en plezier in leren voorop staan.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren