Kindcentrum Kleurrijk

Samenwerken staat hoog aangeschreven bij ons op Kleurrijk, waardering voor elke kleur, ieder kind met ieders talent, waarbij iedereen zich met alle hulp en mengeling van vele culturen, geloof en karakters een eigen individu mag vormen!
Wij geven kleur aan onderwijs door de eigenheid van kinderen te zien en te stimuleren.
Wij staan voor ontwikkelen, aan de slag gaan, activeren, ontdekken en creativiteit. Samen bouwen we om tot iets te komen waarbij vertrouwen en plezier voorop staan.

Ontdek het samen!

Varietas is geboren!

Stichting Varietas is een organisatie met 30 basisscholen in Salland en Twente. Onze scholen zijn openbaar, Interconfessioneel, neutraal, Katholiek of Protestants-Christelijk. De samenwerkende scholen leggen verbindingen met elkaar. Dat betekent dat ze kennis, ervaring en medewerkers kunnen uitwisselen. Onze scholen gaan uit van drie pijlers: onderwijs van topkwaliteit, oprechte aandacht voor kind & ouder en respectvol gedrag voor jezelf en anderen. Onze missie: ieder kind de best mogelijke basis voor de toekomst!

1 aprilLees verder

Wij staan voor ontwikkelen, aan de slag gaan, activeren, ontdekken en creativiteit.

Raster is ook online!

Raster kinderwerk is ook online gegaan en zij zetten dagelijks filmpjes op youtube en hun eigen kanalen.


In de bijlage treffen jullie de flyer rondom het kinderwerk online.

25 maartLees verder
Agenda
SCHOOL GESLOTEN IVM CORONA
16 maartLees verder
Goede Vrijdag
10 aprilLees verder
1e Paasdag
12 aprilLees verder
2e Paasdag
13 aprilLees verder

Samen bouwen we om tot iets te komen waarbij vertrouwen en plezier voorop staan.

Groente- en fruitplezier

De scholen zijn gesloten. De leveringen van EU-Schoolfruit zijn daarom stopgezet. Ook thuis blijft het eten van groente en fruit in de ochtendpauze belangrijk. Lees de komende weken daarom tips in de nieuwsbrief van Schoolfruit of volg EU-schoolfruit op Facebook! Op Facebook ontvang je de komende weken elke werkdag om 10 uur een groente- en fruittip  of leuke weetjes over groente en fruit.

 

Wat gebeurt er met het fruit en de groenten van EU-Schoolfruit.

Deze producten zijn  aangeboden aan diverse voedselbanken of er is een andere goede bestemming voor gezocht. Er zijn dus andere kinderen en volwassenen blij mee gemaakt.

schoolfruit

Wilt u meer weten over groente en fruit in de ochtendpauze?

Aanmelden voor de oudernieuwsbrief kan via deze link.

20 maartLees verder

Ontdek het samen

De bibliotheek
Om kinderen te stimuleren thuis te blijven lezen, hebben we www.bibliotheekdeventer.nl/kids in het leven geroepen. Hierop staan links naar allemaal (gratis) diensten, zoals e-books en luisterboeken.
bieb
In deze periode zijn er ook wat extra dingen bij gekomen: zo zijn er in de luisterbiebapp nu luisterboeken die nu óók voor niet-bibliotheekleden te beluisteren zijn en hebben De Voorleeshoek en Bereslim gratis prentenboeken(filmpjes) ter beschikking gesteld. Dit is ook je kans om het karaokelezen op Yoleo.nl eens uit te proberen, want vanaf nu kun je ook met een bibliotheekabonnement voor volwassenen gebruik maken van deze dienst. Wellicht handig om ouders op www.bibliotheekdeventer.nl/kids te attenderen!
En trouwens, voor wie hem nog niet kent: de Grote Vriendelijke Podcast is heerlijk om naar te luisteren (voor volwassenen). 
 
De klantenservice van de bibliotheek is elke werkdag van 9 tot 12 uur bereikbaar (0570675700 / klantenservice@bibliotheekdeventer.nl). De leesconsulenten Karin, Marike, Dorinda en ondergetekende zijn min of meer "gewoon" vanuit huis aan het werk en zijn het beste bereikbaar via de mail. 
 
We wensen je/jullie voor nu in je werk- en privésituatie veel sterkte en gezondheid toe!
 
Met vriendelijke groet, ook namens Dorinda Valkenburg, Karin Spithoven en Marike Rienstra,

 

Nienke Roozendaal | Leesconsulent

19 maartLees verder
Twitter
Drietal filmpjes
Hierbij een drietal filmpjes, die achter elkaar heel mooi en duidelijk uitleg geven aan kinderen over alles rondom het Coronavirus.
Gemaakt door Autisme specialisten, maar ook geschikt voor de kinderen, die mogelijk angstig zijn. Op deze manier krijgen ze meer kennis en leren mogelijk wat meer te relativeren. Het is goed visueel in beeld gebracht. 
Filmpjescorona
 
Filmpje 1: Coronavirus: Uitleg geven en angst relativeren. https://m.youtube.com/watch?v=vdejjO-PxzQ
Filmpje 2: Coronavirus: Uitleg fase 2 https://m.youtube.com/watch?v=4wmkz0HWptM
Filmpje 3: Coronavirus: Thuis van school https://m.youtube.com/watch?v=QnInMmU4R78
 

 

19 maartLees verder

Wij geven kleur aan onderwijs door de eigenheid van kinderen te zien en te stimuleren.

Zabuki

Zabuki is het science café voor de kinderen van Deventer.

Op woensdag 11 maart organiseerde Zabuki een middag met als thema “Zabuki gaat high-tech ”. Dit was een zeer geslaagde middag. 64 kinderen hadden zich opgegeven. 58 kinderen zijn geweest.

Er zijn diverse robots bekeken. De Beebot is aan de orde gekomen, Levend Programmeren is gespeeld en er is een robot van karton gemaakt met daarin elektronica voor de werking.

 

Het was een drukke, maar zeer geslaagde middag met één minpuntje. Een deel van de kinderen heeft geen werkende robot kunnen maken. Dat is vervelend en wij hebben dat opgelost door een bouwtekening van de robot te maken voor handige vaders en moeders of de robot laten afmaken door het Zabuki team.

Zabuki

De volgende Zabuki middag “Kraak je hersens met Zabuki“ zou zijn 15 april 2020.

Maar het Corona virus gooit roet in het eten.
Deze middag gaat niet door en wordt verplaatst naar 6 mei 2020.

 

Meer informatie over de Zabuki middag op woensdag 6 mei 2020 vindt u op www.zabukideventer.nl.

 

Namens het bestuur Zabuki,

Robert Swijtink.

18 maartLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren