Inloggen

preview
Nieuwsbrief 6 oktober 2022

 

 

 

Nieuwsbrief

Inline image

Opening Kinderboekenweek
Tijdens de opening van de Kinderboekenweek 2022 zien Gi, Ga en Groen wel heel veel afval op het schoolplein en willen daar wat voor bedenken.... Groen ziet een ring en een zak en maakt er een afvalbak van en begint op te ruimen waarbij Gi en Ga helpen en zien enkele plankjes liggen die zij willen bewaren.
Groen vindt dat gevaarlijk en wil dit weggooien.
 
IMG-20221005-WA0012.jpgTerwijl Groen wat vertelt over de kinderboekenweek met het thema GIGA-GROEN en welke boeken er zoal zijn, zien Gi en Ga een gereedschapskist en pakken een hamer en beginnen te timmeren achter de boo. Zij komen terug met 2 bijenkasten en 2 vogelhuisjes die ze gemaakt hebben van het afvalhout. Groen maakt intussen van een pallet een fraaie boekenkast.
 
Groen is blij verrast met het resultaat en bedenkt een opdracht voor iedereen:
 
 

Wat doe jij met het plein Gi-Ga-Groen?

 

 

 

Afvalcontainers oppimpen, stoffen dromenvangers, pad door struiken, muurversieringen, pleinversieringen, plantenbakken, wilgenhutten????? Iets anders?????? 

 

De opdracht is dus aan de hele school om originele en creatieve ideeën en oplossingen te bedenken! 

Gratis boek voor alle leerlingen

Vandaag mochten wij in alle groepen een gratis boek uitdelen aan alle leerlingen:

 

groep 1+2  PAW Patrol De pups redden de koninklijke troon 

groep 3+4  Vos en Haas het raadsel van Rob 

groep 5+6   Juf Braaksel 

groep 7+8   Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle

 

Deze boeken zijn ons aangeboden door het jeugdeducatiefonds. Daar zijn we heel blij mee! Sommige groepen hebben afgesproken het boek nog even op school te laten zodat zij het samen kunnen lezen tijdens het dagelijkse stilleesmoment.

 

Wij wensen alle kinderen veel leesplezier! 

 

 

 

 

Spaar mee voor onze schoolbieb!
Van 5 tot en met 16 oktober 2022 is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’. Spaart u mee? 


Inline image

 
Zo werkt het 

Koop tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2022) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek.Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen! 

 

Spaar je mee? 

Inleveren van de bon kan t/m 13 november bij de juf of meester. Laten we er samen voor zorgen dat 
de kinderen nog meer leesplezier krijgen. 

Jeugdeducatiefonds

Onze school is een van de 500 basisscholen in Nederland die worden ondersteund door het jeugdeducatiefonds (JEF). Het JEF helpt scholen en leerlingen in wijken waar relatief veel armoede voorkomt.  

 

Voor een deel gebruikt Kleurrijk deze gelden om extra aanbod, zoals in het verleden schooljudo of danslessen, gratis aan alle leerlingen aan te kunnen bieden. Ook voor individuele vragen is echter altijd nog ruimte!

 

Het JEF kan helpen bij alle financiële belemmeringen in de ontwikkeling van uw kind. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een fiets, gymschoenen of het volgen van zwemles. Het JEF vraagt hiervoor geen inkomensgegevens op.

 

Aanvragen kunnen worden gedaan samen met juf Esther. Loop gerust eens bij haar binnen!   

 

jef

Kledingbeurs

Zaterdagochtend 8 oktober is er weer een kinderkledingbeurs in de Ichtuskerk aan de Holterweg. De opbrengst komt ten goede aan de Ulebelt. 

 

Escaperoom in de vakantie

Op 17 oktober wordt de grote sporthal van De Scheg omgetoverd tot een grote Escaperoom.

 

Lukt het jou om de schatkist te openen door verschillende kennis-, beweeg- en coördinatieoefeningen te doen? Kom ook en schrijf je snel in op www.sportindeventer.nl/escaperoom

 

Kijk voor het complete tijdschema en inschrijven op de website!

“Zabuki komt over de brug” is alweer geweest.

Deze activiteit stond in het teken van bruggen. Er hebben 44 kinderen aan deelgenomen en het was een geslaagde middag. De kinderen hebben bruggen gebouwd (de Da Vinci brug en een papieren brug), de sterkte van metaalprofielen bekeken en grondonderzoek gedaan bij wijk 16.

 

Na afloop hebben de kinderen houtjes meegekregen, zodat de kinderen thuis het bouwen van een Da Vinci brug nog eens konden oefenen.

 

Inline image

 

Voor 9 november staat een Zabiki-aflevering over energievormen gepland. 

Meer informatie volgt.

 

Kindcentrum Kleurrijk

Zwaluwenburg 6
7423 DS DEVENTER

T 0570651321
kleurrijk@varietas.nl