Inloggen

preview
Nieuwsbrief 24 november 2022

 

 

 

Nieuwsbrief

Inline image

Spelinloop

Op dinsdag 29 november is er weer een spelinloop in de groepen 1-2-3. Schuif lekker aan en zie waar uw kind op dit moment mee bezig is.  

 

speurtocht.JPG

Talentenfab op excursie

De afgelopen drie weken zijn onze leerlingen uit het Talentenfab op dinsdagmidag op excursie geweest. 

 

Met de Varietasbus gingen we eerst naar de scouting in Gorssel waar we informatie kregen over vogels en hun huis en een wandeling door het bos. De week daarna gingen we op bezoek bij de padvinderij. Daar hebben de kinderen foto's gemaakt met een workshop van juf Ineke en na uitleg van Richard zelf hout gehakt! 

 

Het laatste bezoek ging over het knopen van touwen. Er is een heuse schommel gemaakt en er zijn zijn palen als duikelrek aan bomen vastgeknoopt.Ook kregen de kinderen een instructie hoe een vuurtje te maken en mochten ze ook zelf van verzamelde takjes een vuurtje maken.

 

Zo hebben we dit speciale uitje/lessenreeks goed afgesloten met heerlijke (warme) marshmallows!

 

IMG_20221025_123724_HDR.jpg   IMG_20221101_133057_HDR.jpg   IMG_20221108_125302_HDR.jpg

Zwerfboekenkasten op Kleurrijk

Homepage - Kinderzwerfboek

 

 

 

 

 

 

 

Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, of bijvoorbeeld ergens in jouw buurt in een zwerfboekenkast bij iemand voor zijn of haar huis. Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft.

 

Deze boeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door óf legt het weer op school in de zwerfkast. Op deze manier kan een boek uit onze school wel helemaal in Friesland of Limburg terecht komen!

 

Bij ons op school staan 2 zwerfboekkasten, een bij de ingang van de kleuters met boeken voor groep 1,2 en 3 én eent naast juf Esthers kantoor voor groep 4 t/m 8. Je kan daar dus een boek uitpakken en mee naar huis nemen (gratis!), lezen en dan doorgeven of terugzetten, en ……weer een nieuw boek uitzoeken.

 

zwerfstation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er komen al zwerfboeken van andere stations bij ons terecht, dus het grote zwerven is begonnen!

Kindcentrum Kleurrijk

Zwaluwenburg 6
7423 DS DEVENTER

T 0570651321
kleurrijk@varietas.nl