KinderzwerfboekStation
13 oktober 2022

Als afsluiting van de kinderboekenweek is ons nieuwe kinderzwerfboekstation officieel geopend door Gi, Ga en Groen.

Homepage - Kinderzwerfboek

 

Wat zijn kinderzwerfboeken en hoe werkt het?

Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, of bijvoorbeeld ergens in jouw buurt in een zwerfboekenkast bij iemand voor zijn/haar huis. Je herkent ze aan de sticker op de kaft.

Deze boeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door óf legt het weer op school in de zwerfkast.

Op deze manier kan een boek uit onze school wel helemaal in Friesland of Limburg terecht komen!

 

Bij ons op school komen er 2 kasten, eentje bij de ingang van de kleuters met boeken voor groep 1,2 en 3 én eentje naast juf Esther voor groep 4 t/m 8.

Na de herfstvakantie kan je daar dus een boek uitpakken en mee naar huis nemen (gratis!): lezen en dan doorgeven of terugzetten, en ……weer een nieuw boek uitzoeken.

Op deze manier hopen we dat je lekker veel gaat lezen.

kast

Voor jullie papa’s en mama’s:

Mocht u thuis nu nog boeken hebben die niet meer gelezen worden, nog netjes zijn en die u wel kunt missen; dan mag u die inleveren bij juf Ineke. Wij zullen het dan voorzien van een sticker en in onze zwerfkast zetten.

Vooral voor de onderbouw kunnen we nog wel wat boeken gebruiken: prentenboeken,beginnende leesboekjes en voorleesboekjes.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website: www.kinderzwerfboek.nl

 

We hopen natuurlijk dat heel veel kinderen hier (nog meer) leesplezier van gaan krijgen.

Kindcentrum Kleurrijk is een veilige en vertrouwde school in de buurt waar ieder kind meedoet, zichzelf mag zijn en worden.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren