Buitenlesdag
23 september 2020

Alle groepen gingen op 22 september naar buiten tijdens de les. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles. 

 

zoeGroep 1/2 heeft buiten leerzame spelletjes gedaan, maar ook spelletjes die goed bij het thema passen. Jace kwam met het idee dat juf een dino moest verstoppen en dat de kinderen de dino moesten gaan zoeken.🦖

Daarnaast hebben ze geen zakdoekje leggen gespeeld, maar dino leggen met een eigen bedacht liedje van de juf. We moesten ook een paar bewegingen nadoen die juf zei: “Eerst drie keer springen en draai daarna een rondje.” Weet je wat ze vandaag ook mochten doen? Buiten picknicken tijdens het lunchen, dat was echt leuk! 

 

Groep 3 heeft de schrijfles met de letter a heerlijk buiten uitgevoerd! Ook zijn ze ook nog even op onderzoek gegaan naar wat voor bladeren er aan de eikenbomen en kastanjebomen zitten. Dit zijn allemaal loofbomen. Dit kwam bij Lijn 3 aanbod bij woordenschat bij ons thema: de boom 🌳 

 

20200922_125302.jpg

De opdracht in groep 4 was: 'Haal' een woord bij het raam (de kinderen konden kiezen tussen een hakwoord, speciaal hakwoord, zingwoord, luchtwoord of plankwoord). Ren daarna naar de plek waar je dit woord moet opschrijven en schrijf daar het woord op. 

 

De kinderen vonden het geweldig en deden het super! Uiteindelijk stond het halve plein vol met woorden!

 

IMG_20200922_105159.jpgGroep 5 heeft ook meegedaan. Met de rekenles en spellingles hebben ze buiten gewerkt. De kinderen vonden het erg leuk om buiten les te hebben. 

 

Inline imageVanaf 9.30 uur heeft groep 6 meerdere lessen op het schoolplein gegeven.

Engels memory, 10 uurtje op het schoolplein, Rekenspeurtocht, HTE +sommen, Verkeersbordenspel, zwerfafval verzamelen en het stoffelijk bijvoeglijk naamwoorden bingospel.

Het weer was fantastisch en de sfeer zat er goed in. We hebben echt spelend geleerd.

20200922_094557.jpg

 

In groep 7 is daarom het dagelijkse dictee buiten afgenomen. Fantastisch hoe fanatiek de kinderen bezig waren. Voor herhaling vatbaar, vonden de meesten.

 

20200922_114305.jpgGroep 8 ging naar buiten om te rekenen waarbij de leerlingen de omtrek en het oppervlakte gingen opmeten en berekenen, breuken gingen tekenen en verdelen en opzoek gingen naar antwoorden op specifieke vragen. 

Bij technisch lezen heeft een groot deel van de groep ook buiten gelezen en antwoord gegeven op de vragen: wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe.

Na de tweede pauze zijn we buiten geweest voor het spel levend stratego waarbij de groepen 8A en 8B door elkaar zijn gewisseld en opzoek gingen naar de vlag. 

Kinderen staan als zelfstandig en veerkrachtig individu in de wereld/de maatschappij, waarbij ze hun talenten inzetten en het beste uit zichzelf halen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren