Zabuki brandbestrijding
11 januari

De volgende Zabuki middag is op woensdag 5 februari 2020.

Deze middag is in samenwerking met de Brandweer van Deventer en het thema is brand blussen. Verschillende facetten t.a.v. voorkomen en ontstaan van brand, blusmiddelen en veiligheid komen aan de orde in de opdrachten. Maar ook de werking van de pomp, pompdruk en de invloeden op de pompdruk komen aan bod. Het wordt zeker een leuke en leerzame middag.

 

De groep vrijwilligers van Zabuki laten de kinderen van 7 t/m 12 jaar op een leuke en verrassende manier in aanraking komen met wetenschap en techniek.

Elke tweede woensdag van de maand (m.u.v. februari), van half 3 tot half 5 wordt er een educatieve middag verzorgd, waarbij de kinderen na een korte introductie zo snel mogelijk in groepjes aan het werk gaan met een opdracht. Door de kinderen zélf aan het werk te zetten met uitdagende proefjes passend bij het gekozen onderwerp, willen we de kinderen laten ervaren dat techniek en wetenschap ook vooral leuk is.

Per middag krijgen de kinderen 6-8 prikkelende opdrachtjes en leren ze over de meest uiteenlopende onderwerpen.

 

Welke technieken heeft de brandweer om een brand te bestrijden? Wat kan men doen om een brand te beperken? Hoe zit het met de veiligheidsmiddelen?

 

“Zabuki gaat brand bestrijden”brandweer

is 5 februari van: 14:30 – 16:30u.

De kosten zijn €5,- p/p.

De leeftijdscategorie is 7 t/m 12 jaar.

 

Aanmelden kan op de website: www.zabukideventer.nl.

Onze locatie is:

Buurt en Speeltuinvereniging Wijk 16,

Zutphenselaan 18, 7411AC Deventer.

Kinderen staan als zelfstandig en veerkrachtig individu in de wereld/de maatschappij, waarbij ze hun talenten inzetten en het beste uit zichzelf halen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren