Home>Nieuws>Social media: wij zijn op Instagram en Twitter!

Social media: wij zijn op Instagram en Twitter!

donderdag 9 mei 2019

Twitter en Facebook mogen voorheen dan wel de geschikte kanalen zijn geweest voor het verspreiden van informatie, de jongere generaties denken daar heel anders over. Instagram is hot! Het social media kanaal waardoor iedereen zich professioneel fotograaf en editor voelt is momenteel razend populair bij Millenials en vooral Generation Z. Instagram is met 600 gebruikers wereldwijd en 3,2 miljoen gebruikers in Nederland één van de grootste social media kanalen. 66 procent van de jongeren tussen de 15 en 19 jaar gebruikt Instagram en van de jongeren tussen de 20 en 39 jaar ligt dit percentage op 35.
Dit lijkt dan ook het uitgelezen moment voor ons, kindcentrum Kleurrijk, te richten op Instagram: https://www.instagram.com/kindcentrumkleurrijk/
Op twitter zijn wij te vinden onder @kckleurrijk!

Het laatste nieuws delen

Social media biedt ons de kans het laatste nieuws snel naar de ouders en leerlingen over te brengen. Het blijkt dat jullie deze media eerder checken dan de website van de school bezoeken.

Wat kun je als school dan allemaal delen?

Wij plaatsen door het schooljaar heen berichten over aangepaste lestijden, schooluitjes, herinneringen en ga zo maar door. Foto’s en video’s doen het op sociale media vaak beter dan alleen tekst. Wij kunnen natuurlijk beeldmateriaal plaatsen in en van het gebouw, maar het is veel interessanter en leuker om een indruk te geven van recente activiteiten. Denk hierbij aan sportdagen, activiteiten en werkstukken.

Het is wel belangrijk dat bij het plaatsen van foto’s of video’s rekening wordt gehouden met de privacy van personen die er op of in te zien zijn. Wordt de foto of video op een website of in folders geplaatst, dan is het zeker van belang om na te gaan of de leerling en zijn of haar ouders toestemming hebben gegeven. Daarom vragen wij aan het begin van het schooljaar toestemming voor publicatie van beeldmateriaal. Wij zijn verplicht dit elk jaar te vragen of u de toestemming wilt aanpassen of u bij uw standpunt blijft.

Instagrap

Instagram is een chatprogramma waarmee kinderen op hun smartphone, tablet of  laptop beelden uitwisselen met vrienden en familie. Dat kunnen foto’s of plaatjes zijn. Kinderen geven onderaan de foto commentaar, wat varieert van lieve complimenten tot kwetsende opmerkingen. Op Instagram is het doorgaans vooral gezellig, maar soms gaat het mis. Scheldpartijen en flauwe grappen leiden tot pesterijen. Hoe houd je het  gezellig op Instagram? Praat erover!

Zie ook